ΤΡΙΕΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ SOMATIC EXPERIENCING®

Η Επαγγελματική Εκπαίδευση Somatic Experiencing® (SE™) παρέχει ένα πλούσιο θεωρητικό πλαίσιο για την κατανόηση και την αντιμετώπιση της φυσιολογίας του τραύματος.

Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή ή για όποια απορία έχετε στείλτε email στο info@segreece.org

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Το εκπαιδευτικό μας μοντέλο είναι άκρως βιωματικό, προσφέροντάς σας απτές δεξιότητες που μπορούν να ενσωματωθούν άμεσα στην επαγγελματική σας πρακτική. Η εκπαίδευση διεκπερεώνεται μέσω ενός συνδυασμού διαλέξεων, ζωντανών επιδείξεων, καθοδηγούμενων συνεδριών πρακτικής με συμφοιτητές, οπτικοακουστικών περιπτωσιολογικών μελετών και προτεινόμενων αναγνώσεων. Επειδή η ικανή πρακτική της SE(™) απαιτεί άμεση κλινική εμπειρία, καθώς και εκλεπτυσμένη σωματική επίγνωση και ικανότητα αυτορρύθμισης, το να γίνεις SE Practitioner (SEP) συνεπάγεται επίσης τη λήψη προσωπικών συνεδριών SE για να εμβαθύνεις τις βιωματικές σου γνώσεις για τη SE.

Επειδή το SE(™) υποστηρίζει τη ρύθμιση του αυτόνομου νευρικού συστήματος, το οποίο βασίζεται σε κάθε πτυχή της σωματικής, συναισθηματικής και ψυχολογικής μας λειτουργίας, οι εφαρμογές του SE(™) είναι ποικίλες. Για παράδειγμα, δουλεύοντας απευθείας με τη φυσιολογία του πελάτη, η SE(™) ενισχύει το βάθος, την αποτελεσματικότητα και το αποτέλεσμα των ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων που εστιάζονται σε σχεσιακά, αναπτυξιακά και ψυχοδυναμικά ζητήματα. Η SE(™) υποστηρίζει τη ρύθμιση της διάθεσης, την αναμόρφωση των εθιστικών προτύπων και την πρόληψη ή επίλυση του PTSD. Δεδομένου ότι το τραύμα μπορεί να συμβάλει στον σχηματισμό πολλών πολύπλοκων συνδρόμων και ασθενειών, η SE(™) βοηθά τους επαγγελματίες να ξετυλίξουν τις δύσκολες περιπτώσεις. Οι τεχνικές SE(™) είναι επίσης αποτελεσματικές στη μείωση ή την εξάλειψη του χρόνιου πόνου και των συμπτωμάτων που σχετίζονται με το τραύμα που εμφανίζονται στο μυοσκελετικό σύστημα, καθιστώντας τα χρήσιμα για τους εργαζομένους στο σώμα και άλλους παρόχους σωματικής φροντίδας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Somatic Experiencing πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ευρώπης, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νότιας Αμερικής, της Νότιας Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Το Somatic Experiencing Professional Training είναι πλήρως διαπιστευμένο από το Somatic Experiencing(R) Trauma Institute (SEI). Η επιτυχής ολοκλήρωση οδηγεί στην πιστοποίηση ως επαγγελματίας σωματικής εμπειρίας (SEP).

Το segreece Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης για το SE™ είναι ένα τριετές πρόγραμμα με μερική απασχόληση που αποτελείται από δύο, έξι ημερών κατάρτισης κάθε χρόνο. Κάθε ημέρα κατάρτισης αποτελείται από συναντήσεις διδασκαλίας, ανταλλαγές ερωτήσεων και απαντήσεων, παρουσιάσεις παραδειγμάτων, εργασίες μικρής ομάδας και περιόδους έμπρακτης άσκησης.

Αυτό το εκτεταμένο χρονικό πλαίσιο επιτρέπει στον συμμετέχοντα να εδραιώσει και να εξασκήσει τις νεοαποκτηθείσες δεξιότητες τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο με άφθονες ευκαιρίες για επίβλεψη και προσωπικές συνεδρίες στην πορεία που θα βοηθήσουν στην ενσωμάτωση της εργασίας.

ΠΡΩΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Το πρώτο έτος της εκπαίδευσης, που αποτελείται από δύο σεμινάρια διάρκειας 6 ημερών, θα:

  • Κατανοήστε τη φυσιολογική βάση του τραύματος.
  • Μάθετε για την εν κράτηση συναισθημάτων, την χρήση των πηγών ενέργειας και την προσωπική ενδυνάμωση.
  • Τεχνικές παρακολούθησης συναισθημάτων και αισθήσεων, τιτλοδότηση επεξεργασίας συναισθημάτων και αισθήσεων και καθιέρωση συνέχειας μέσα από τη φυσιολογία του σώματος.
  • Πρακτική στην καθιέρωση των αμυντικών προσανατολισμών, συμπλήρωση και εκφόρτωση.
  • Εξερεύνηση της δυναμική της σύζευξης συναισθημάτων, των στοιχείων της εσωτερικής εμπειρίας (SIBAM) και ενσωμάτωσης των βιωματικών αντιθέσεων, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημιουργική αυτορρύθμιση.
  • Identification, normalization and stabilization of traumatic reactions.
  • Προσδιορισμό, ομαλοποίηση και σταθεροποίηση των τραυματικών αντιδράσεων.
  • Απόκτηση τεχνικών για την αποφυγή παγίδων για εκ νέου τραυματισμού και ψεύτικης μνήμης.
  • Αποσύνδεση του φόβου από την ακινησία (πάγωμα). Αποκατάσταση και διατήρηση υγιή ορίων.
  • Διερεύνηση των μεταμορφωτικών ιδιοτήτων του τραύματος.
  • Ενσωμάτωση της εργασία των τραυμάτων στη συνεχιζόμενη θεραπευτική πρακτική σας.
  • Απόκτηση βραχυπρόθεσμων λύσεων σε οξέα και χρόνια συμπτώματα.

 Σπούδασα διάφορες ανθρωπιστικές προσεγγίσεις και αμαξώματα στα σεμινάρια PD και μετά απέκτησα μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Βικτώριας το 1995. Για 14 χρόνια εργάστηκα ως ψυχολόγος για μια μη κερδοσκοπική κοινότητα, παρέχοντας βραχυπρόθεσμη θεραπεία σε ενήλικες, εκπαίδευση και επίβλεψη εθελοντών και επίβλεψη πρακτικών μεταπτυχιακών φοιτητών. Είχα μια ιδιωτική πρακτική και τώρα διευκολύνω τις προπονήσεις SE με πλήρη απασχόληση.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Το δεύτερο έτος της εκπαίδευσης, το οποίο αποτελείται από δύο σεμινάρια διαρκειας 6 ημερών, θα καλύπτει τα εξής:

  • Παγκόσμιο τραύμα υψηλής έντασης: χειρουργική επέμβαση, ηλεκτροπληξία, παραισθησιογόνα, πνιγμός, ασφυξία, στραγγαλισμός, εμβρυϊκή δυσφορία, τραυματικός τοκετός, ενδομήτριο στρες και επεμβατικές ιατρικές επεμβάσεις στη μήτρα.
  • Αναπόφευκτη επίθεση: άγρια ​​ζώα, βιασμοί, πόλεμοι, βομβαρδισμοί, σωματική κακοποίηση, ληστεία, αιμομιξία, κακοποίηση.
  • Σωματικός τραυματισμός: χειρουργική επέμβαση, αναισθησία, εγκαύματα, δηλητηρίαση, νοσηλεία, μαχαίρωμα, τραύματα από πυροβολισμό.
  • Αποτυχία φυσικής άμυνας: πτώσεις, σοβαρά ατυχήματα πρόσκρουσης, τραυματισμός στο κεφάλι.
  • Συναισθηματικό τραύμα: σοβαρή παραμέληση και εγκατάλειψη, σοβαρή απώλεια, συνεχιζόμενη κακοποίηση.
  • Φυσικές καταστροφές: σεισμοί, πυρκαγιές, ανεμοστρόβιλοι, πλημμύρες, κοινωνική εξάρθρωση από τον φυσικό κόσμο και την κοινότητα.
  • Φρίκη: να βλέπεις ένα ατύχημα (ειδικά με αίμα), να βλέπεις κάποιον άλλο να κακοποιείται, να βιάζεται, να σκοτώνεται ή να βασανίζεται, να σκοτώνεται ή να αυτοτραυματίζεται.
  • Βασανιστήρια και θρησκευτική κακομεταχείριση: Βασανιστήρια πολέμου, επαναλαμβανόμενοι βιασμοί στον πόλεμο, στρατόπεδα συγκέντρωσης και συστηματική κακοποίηση (μερικές φορές με τοξικομανείς).

Rachporn Sangkasaad Taal, άδεια. Φιλ. I, (MSc) είναι πιστοποιημένος ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής, θεραπευτής χορού και κίνησης, επόπτης και εκπαιδευτής σε ιδιωτική πρακτική στο Maassluis, Ολλανδία.

ΤΡΙΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Το τρίτο έτος της εκπαίδευσης, που αποτελείται από δύο σεμινάρια διάρκειας 6 ημερών, θα:

  • Το τρίτο έτος της εκπαίδευσης, που αποτελείται από δύο σεμινάρια διάρκειας 6 ημερών, θα:
  • Περαιτέρω ενσωμάτωση της θεωρίας και της πρακτικής της SE™ στην ειδικότητα του θεραπευτή.
  • SE™ σε συνεργασία με τις διάφορες κατηγορίες τραυμάτων.
  • Εφαρμογή της έρευνας στην ψυχοφυσιολογία του τραύματος.
  • Η «τέχνη» της θεραπείας.
  • Ειδικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας με παιδιά και βρέφη.
  • Ασφαλή άγγιγμα
  • Κίνηση ματιών

Ο Pedro ανέπτυξε μια μεθοδολογία με την ονομασία “Structural Stretches” που ενσωματώνει τη SE και τη δομική προσέγγιση. Επί του παρόντος, ο Pedro έχει ιδιωτική πρακτική, διδάσκει και για τα δύο ιδρύματα σε όλο τον κόσμο και, το 2006 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Ψυχοσωματική.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι επόμενες ημερομηνίες εκπαίδευσης είναι:

Τρέχων Κύκλος

Απρίλιος 2023 - Σεπτέμβριος 2025

Ανερχόμενος Κύκλος

Νοέμβριος 2024 - Σεπτέμβριος 2028

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απαραίτητη προϋπόθεση για την τριετή εκπαίδευση είναι η συμμετοχή σε μία Εισαγωγή

Οι συμμετέχοντες προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα, όπως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, δάσκαλοι γιόγκας, θεραπευτές μασάζ, φυσιοθεραπευτές, νοσηλευτές, ιατροί, χειροπρακτικοί, κληρικοί κ.α.

Είναι απαραίτητο, ότι ο αιτών να είναι μέλος ενός επαγγελματικού και ρυθμιστικού φορέα με κώδικα δεοντολογίας και πειθαρχικής διαδικασίας και να έχει ενεργό πρακτική. Εξαιρέσεις γίνονται για σπουδαστές αναγνωρισμένης θεραπευτικής αγωγής ή σε προγράμματα πρακτικής άσκησης με συμβούλους διδασκόντων, καθώς και για άτομα που εργάζονται σε περιβάλλοντα υψηλής πίεσης.

Όλοι οι αιτούντες προχωρούν με την κατανόηση ότι αυτή η εκπαίδευση έχει σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσει τους επαγγελματίες για να βοηθήσουν τους πελάτες να αντιμετωπίσουν το τραύμα και δεν προορίζεται να είναι μια προσωπική πορεία αυτοβοήθειας. Ωστόσο, λόγω της φύσης και του βάθους αυτού του έργου, οι συμμετέχοντες ενημερώνονται ότι μπορεί να προκληθεί προσωπικό τραύμα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Δεδομένης της φύσης και του υψηλού επιπέδου εμπλοκής που απαιτείται για την εργασία με το τραύμα, συστήνουμε τους συμμετέχοντες να δεσμευτούν σε όλα τα τρία επίπεδα του κύκλου κατάρτισης (Αρχή, Ενδιάμεση, Προχωρημένη), 36 ημέρες συνολικά.

Μόλις ληφθούν και αναθεωρηθούν τα πακέτα αίτησης, εάν υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με την επιλεξιμότητα του αιτούντος, διαβιβάζονται στον εκπαιδευτή. Ο εκπαιδευτής μπορεί στη συνέχεια να επικοινωνήσει με τον αιτούντα για περισσότερες πληροφορίες.

Όσοι επιθυμείτε να αποκτήσετε πιστοποιητικό Somatic Experiencing(R) Practitioner (SEP), πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες πρόσθετες απαιτήσεις:

Προσωπικές συνεδρίες: 18 ώρες προσωπικών συνεδριών κατά την τριετή εκπαίδευση.

Συνεδριάσεις εποπτείας (διαβουλεύσεις υποθέσεων): 18 ώρες εποπτείας, για να συμπεριληφθούν ατομικές και ομαδικές συνεδρίες κατά την τριετή εκπαίδευση. Οι συνεδρίες εποπτείας πρέπει να λαμβάνονται από εγκεκριμένο πάροχο εποπτείας.

Ατομικές συνεδρίες παρακολούθησης (περιπτώσεις διαβουλεύσεων):
Για μεμονωμένες εποπτείες, 1 ώρα ισούται με 1 ώρα πίστωσης. Οι συμμετέχοντες πρέπει να λάβουν τουλάχιστον 4 ώρες από τις απαιτούμενες 18 ώρες εποπτείας σε μεμονωμένη μορφή. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν θα τηρηθούν όλες οι απαιτήσεις χωρίς να έχει παρουσιαστεί προσωπικά ένας συμμετέχων.

Ομαδικές εποπτείες (Διαβουλεύσεις με υποθέσεις):
Για ομάδες εποπτείας (3 ή περισσότερα άτομα), 3 ώρες παρακολούθησης ισούνται με 1 ώρα πίστωσης.

Προϋποθέσεις Συμμετοχής:

  • Μια ολοκληρωμένη εγγραφή
  • Ένα αντίγραφο του τρέχοντος βιογραφικού.
  • Δύο επαγγελματικές συστάσεις
  • Ένα σύντομο κείμενο του ενδιαφέροντός σας για το τραύμα
  • Μια πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου
  • Πιστοποιητικό Συμμετοχής σε “Εισαγωγή στο SE®”

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Η εκπαίδευση αποτελείται από τρία εκπαιδευτικά έτη :

  • Αρχική
  • Ενδιάμεση
  • Προχωρημένη

Υπάρχουν δύο 6ήμερες ενότητες στο εκπαιδευτικό έτος που παρέχουν 12 ημέρες εκπαίδευσης στην τάξη ανά έτος – 36 ημέρες για ολόκληρη την εκπαίδευση.

Τα δίδακτρα καταβάλλονται ετησίως.

Τα δίδακτρα για κάθε έτος είναι 2500 ευρώ και περιλαμβάνουν:

  • Δύο 6ήμερες ενότητες εκπαίδευσης με εκπαιδευτή εγκεκριμένο από το SEI.
  • Μια βοηθητική ομάδα για να υποστηρίξει τη μάθησή σας. Στόχος μας πάντα να υπάρχει μια υψηλή αναλογία βοηθών, συνήθως είναι 1 προς 4 συμμετέχοντες.

Πρόσβαση υλικό σχετικό με:

  • Βίντεο με τις διαλέξεις και τις επιδείξεις της εκπαίδευσής σας.
  • Σε εγχειρίδια on-line και με δυνατότητα λήψης ως PDF που περιγράφουν λεπτομερώς όλες τις πληροφορίες που παρουσιάζονται σε κάθε ενότητα.
  • Διαφάνειες και άλλο διδακτικό υλικό
  • Λίστες μελέτης για θέματα που καλύπτονται στην ενότητα για περαιτέρω σε βάθος ανάγνωση.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Το κόστος της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Somatic Experiencing(R)- (ΕνΣωματικής Εμπειρίας) εξαρτάται από την τρόπο που επιλέγεται να εξοφλήσετε το ποσό που αντιστοιχεί στο χρόνο εκπαίδευσης.

εξοφλείται 30 ημέρες πριν από την ημερομηνία κάθε επιπέδου εκπαίδευσης.

Η έκπτωση Early bird

αντιστοιχεί σε έκπτωση 15% στην αξία κάθε επιπέδου εκπαίδευσης και αφορά την εξόφληση 3 μήνες  νωρίτερα από την ημερομηνία έναρξης κάθε επιπέδου εκπαίδευσης.

Εξόφληση σε δόσεις:

Διατίθεται η δυνατότητα αυτή κατόπιν αιτήματος, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην τιμή Early Bird και δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 4 δόσεις με την τελευταία να είναι 3 μήνες απο την ημερομηνία λήξης της 6ης μερης εκπαίδευσης.

Στην περίπτωση που οι δόσεις αφορούν την εξόφληση όλου του ετήσιου ποσού (2 6ημερων εκπαιδεύσεων) τότε υπάρχει η δυνατότητα 6 δόσεων κατόπιν αιτήματος.

Οργανώσεις που υποστηρίζουν το segreece

Ευγενικός χορηγός Khiron House
https://khironclinics.com/